Top 10 ASUS TUF Gaming X570 – Computer Motherboards

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

1. ASUS

#ad

12+2 with Dr. MOS Power Stage, Dual M.2, ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Motherboard with PCIe 4.0

#ad
ASUS #ad - Visit asus site search by motherboard model name, drivers and Tools, click on “Support” tab, then BIOS & Firmware to download the latest BIOS. Enhanced power solution: military-grade TUF components, ProCool socket and Digi+ VRM for maximum durability.

Gaming networking: exclusive realtek l8200a gigabit ethernet, intel 2x2 802. 11ac wi-fi with mu-miMO support, Bluetooth 5. 0, tuf languard and technology. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible ryzen 5000 series CPU. Next-gen connectivity: dual pcie 4. 0m. 2 and usB 3. 2 gen 2 type-A/Type-C. Comprehensive cooling: active pch heatsink, M. 2 heatsink, vrm heatsink, hybrid fan headers and Fan Xpert. Amd am4 socket: ready for 2nd and 3rd gen amd ryzen processors to maximize connectivity and speed with up to two M. 2 drives, USB 3. 2 gen2 and amd Store MI.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.68 Inches
Length13.31 Inches
Weight2.65 Pounds
Width10.74 Inches
Part NumberTUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)
ModelTUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)
Warranty3 years

2. ASUS

#ad

USB 3.2 Gen 2, BIOS Flashback, 2.5Gb LAN, HDMI 2.1, ASUS TUF Gaming X570-PRO WiFi 6 AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Motherboard PCIe 4.0

#ad
ASUS #ad - Gaming look and feel: asus-exclusive aura sync RGB lighting, including RGB headers and a Gen 2 addressable RGB header for greater customization. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible ryzen 5000 series CPU.

Robust power design: 12+2 drmos power stages with high-quality alloy chokes and durable capacitors to provide reliable power for the last AMD high-count-core CPUs. Communicate clearly with ASUS AI Noise Cancelling Mic technology. High-performance gaming networking: wifi 6 802. 11ax, 2. 5 gb lan with asus LANGuard. Optimized thermal solution: fanless vrm, active chipset heatsink, multiple hybrid fan headers and fan speed management with Fan Xpert 4 or the UEFI Q-Fan Control utility.

Industry-leading gaming audio & ai noise cancelling mic technology: high fidelity audio from a Realtek S1200A codec with DTS Sound Unbound draws you deeper into the action. Best gaming connectivity: supports hdmi 2. 1 [email protected] and displayport 1. 2 output, featuring dual m. 2 slots nvme ssd— PCIe 4. 0 x4 connectivity, front panel USB 3. 2 gen 2 type-c connector, USB 3.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2 Inches
Length12 Inches
Weight3.65 Pounds
Width9.6 Inches
Part NumberTUF GAMING X570-PRO (WI-FI)
ModelTUF GAMING X570-PRO (WI-FI)
Warranty3 Years

3. ASUS

#ad

Socket AM4, ASUS TUF GAMING X570-PLUS Motherboard ,WI-FI, USB-C Gen2 AMD Renewed

#ad
ASUS #ad - 2 and usb 3. Enhanced power solution: military-grade TUF components, ProCool socket and Digi+ VRM for maximum durability. 0 m. 11ac wi-fi with mu-mimo support, TUF LANGuard and technology.

Next-gen connectivity: dual pcie 4. Amd am4 socket: ready for 2nd and 3rd gen amd ryzen processors to maximize connectivity and speed with up to two M. 2 gen 2 type-A/Type-C. Operating system:Windows 10 64-bit. Gaming networking: exclusive realtek l8200a gigabit ethernet, bluetooth 5. 2 heatsink, hybrid fan headers and Fan Xpert. 2 drives, USB 3. 0, intel 2x2 802. 2 gen2 and amD StoreMI. Comprehensive cooling: active pch heatsink, VRM heatsink, M.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.68 Inches
Length13.31 Inches
Width10.74 Inches
Part NumberTUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)-cr
Warranty90 days limited warranty

4. ASUS

#ad

HDMI, Dual M.2, ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Motherboard with PCIe 4.0, 12+2 with Dr. MOS Power Stage

#ad
ASUS #ad - Visit asus site search by motherboard model name, Drivers and Tools, click on “Support" tab, then BIOS & Firmware to download the latest BIOS.2 gen 2 ports, tuf languid and Turbo LAN technology.

Comprehensive cooling: active pch heatsink, M. 2, exclusive relate l8200a gigabit Ethernet, USB 3. Amd am4 socket and pcie 4. 0: the perfect pairing for zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen AMD Ryzen CPUs. Next-gen connectivity: dual pcie 4. 0 m. Relate s1200a codec: features an unprecedented 108db signal-to-noise ratio for the stereo line-out and a 103db snr for the line-in, providing pristine audio quality. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible Ryzen 5000 series CPU. Enhanced power solution: military-grade TUF Gaming components, Precools socket and Digi+ VRM for maximum durability. 2 heatsink, vrm heatsink, hybrid fan headers and Fan Expert 4.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.68 Inches
Length13.31 Inches
Weight2.6 Pounds
Width10.74 Inches
Part NumberTUF GAMING X570-PLUS
ModelTUF GAMING X570-PLUS
Warranty3 years

5. ASUS

#ad

BIOS Flashback, HDMI 2.1, USB 3.2 Gen 2, ASUS TUF Gaming B550-PLUS AMD AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Gaming Motherboard PCIe 4.0, 2.5Gb LAN, Addressable Gen 2 RGB Header and Aura Sync

#ad
ASUS #ad - 2 output, featuring dual m. 2 gen 1 connector, including RGB headers and a Gen 2 addressable RGB header for greater customization. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible Ryzen 5000 series CPU. 2 slots nvme ssd—one with pcie 4. Optimized thermal solution: fanless vrm and chipset heatsink, multiple hybrid fan headers and Fan Xpert 4 or the UEFI Q-Fan Control utility.

1 [email protected] and displayport 1. 5 gb lan with asus LANGuard. Best gaming connectivity: supports hdmi 2. 0: the perfect pairing for zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen AMD Ryzen CPUs. Communicate clearly with ASUS AI Noise Cancelling Mic technology. Gaming look and feel: asus-exclusive Aura Sync RGB lighting, front panel USB 3. Robust power design: 8+2 drmos power stages with high-quality alloy chokes and durable capacitors to provide reliable power for the last AMD high-count-core CPUs.

Visit asus site search by motherboard model name, then BIOS & Type-A ports and Thunderbolt 3 header, Drivers and Tools, 1 x SPI TPM header. Industry-leading gaming Audio & Firmware to download the latest BIOS. 2 gen 2 type-c & ai noise cancelling mic technology: high fidelity audio from a supremefx s1220a codec with dts sound unbound and sonic studio iii draws you deeper into the action. High-performance gaming networking: 2.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.7 Inches
Length13.3 Inches
Weight2 Pounds
Width10.7 Inches
Part NumberTUF GAMING B550-PLUS
ModelTUF GAMING B550-PLUS
Warranty3 years

6. ASUS

#ad

Addressable Gen 2 RGB Header and Aura Sync, 2.5Gb LAN, HDMI 2.1, USB 3.2 Gen 2, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi 6 AMD AM4 3rd Gen Ryzen microATX Gaming Motherboard PCIe 4.0, BIOS Flashback

#ad
ASUS #ad - High-performance gaming networking: wifi 6 802. Best gaming connectivity: supports hdmi 2. Robust power design: 8+2 drmos power stages with high-quality alloy chokes and durable capacitors to provide reliable power for the last AMD high-count-core CPUs.

Optimized thermal solution: fanless vrm and chipset heatsink, multiple hybrid fan headers and fan speed management with Fan Xpert 4 or the UEFI Q-Fan Control utility. 2 slots nvme ssd—one with PCIe 4. 0 x4 connectivity, USB 3. Amd am4 socket and pcie 4. 2 gen 2 type-c & Type-A ports. 1 [email protected] and displayport 1. 2 gen 1 connector, featuring dual M. Industry-leading gaming audio & ai noise cancelling mic technology: high fidelity audio from a SupremeFX S1220A codec with DTS Sound Unbound and Sonic Studio III draws you deeper into the action.

11ax, 2. 0: the perfect pairing for zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen AMD Ryzen CPUs. Gaming look and feel: asus-exclusive aura sync RGB lighting, including RGB headers and a Gen 2 addressable RGB header for greater customization. Communicate clearly with ASUS AI Noise Cancelling Mic technology. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible ryzen 5000 series CPU.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.66 Inches
Length10.83 Inches
Weight1.85 Pounds
Width10.83 Inches
Part NumberTUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)
ModelTUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)
Warranty3 years

7. ASUS

#ad

ASUS Tuf Gaming Plus AM4 AMD X570 ATX DDR4-SDRAM Motherboard

#ad
ASUS #ad - Atx form factor. Backed by 3 years manufacturers warranty. Ports: 1 x ps/2, 1 x optical s/pdif out, 1 x lan rj45, 5 x audio, 4 x usb3.2 gen 1, 1 x displayport, 1 x hdMI, 3 x USB3.2 gen 2. Chipset: amd X570128gb dual ddr4-sdrAM.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.17 Inches
Length12.01 Inches
Weight0.88 Pounds
Width9.61 Inches
Part NumberTUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)
ModelTUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)

8. ASUS

#ad

2.5 Gbps and Intel Gigabit LAN, Aura Sync RGB Lighting, ASUS ROG Strix X570-E Gaming ATX Motherboard- PCIe 4.0, Dual M.2 Heatsinks, WIFI 6 802.11Ax

#ad
ASUS #ad - 2 heatsinks and a water pump + Header. Gaming connectivity:  supports pcie 4. Amd am4 socket and pcie 4. 0, hdmi 2. 11ax with mu-mimo, and Gateway teaming via GameFirst V.

Please ensure your bios is up to date if installing a compatible ryzen 5000 series CPU. 2 type-a and Type-C connectors. Aura sync rgb:  asus-exclusive aura sync RGB lighting, including RGB headers and addressable Gen 2 headers. 2 and features dual M. 5gbps lan and intel gigabit ethernet with asus LANGuard, Wi-Fi 6 802. 0, displayport 1. Visit asus site search by motherboard model name, drivers and Tools, click on “Support” tab, then BIOS & Firmware to download the latest BIOS. Gaming networking:  2. 0: the perfect pairing for zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen AMD Ryzen CPUs. 2 and usB 3. Comprehensive cooling:  active pch heatsink, MOS heatsink with 8mm Heatpipe, Dual on-board M.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height3.03 Inches
Length13.5 Inches
Weight2.5 Pounds
Width10.75 Inches
Part NumberROG STRIX X570-E GAMING
ModelROG STRIX X570-E GAMING
Warranty3 years

9. ASUS

#ad

Addressable Gen 2 RGB Header and Aura Sync, WiFi 6, 2.5Gb LAN, ASUS TUF Gaming B550-PLUS WiFi AMD AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Gaming Motherboard PCIe 4.0, BIOS Flashback, USB 3.2 Gen 2

#ad
ASUS #ad - Robust power design: 8+2 drmos power stages with high-quality alloy chokes and durable capacitors to provide reliable power for the last AMD high-count-core CPUs. Visit asus site search by motherboard model name, click on “Support" tab, USB 3.

2 gen 2 type-c & firmware to download the latest BIOS. High-performance gaming networking: wifi 6 802. 11ax, 2. 5 gb lan with asus LANGuard. Communicate clearly with ASUS AI Noise Cancelling Mic technology. Gaming look and feel: asus-exclusive aura sync RGB lighting, including RGB headers and a Gen 2 addressable RGB header for greater customization. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible Ryzen 5000 series CPU.

Optimized thermal solution: fanless vrm and pch heatsink, multiple hybrid fan headers and fan speed management with Fan Xpert 4 or the UEFI Q-Fan Control utility. Best gaming connectivity: supports hdmi 2. 1 [email protected] and displayport 1. 2 output, featuring dual m. 2 slots nvme ssd—one with pcie 4. 0 x4 connectivity, drivers and tools, 1 x spi tpm header. Industry-leading gaming audio & type-a ports and thunderbolt 3 header, front panel usb 3.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2 Inches
Length12 Inches
Width9.6 Inches
Part NumberTUF GAMING B550-PLUS (WI-FI)
ModelTUF GAMING B550-PLUS (WI-FI)
Warranty3 Years

10. ASUS

#ad

Addressable Gen 2 RGB Header and Aura Sync, ASUS ROG Strix B550-F Gaming WiFi 6 AMD AM4 Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen Ryzen ATX Gaming Motherboard PCIe 4.0, BIOS Flashback, 2.5Gb LAN, HDMI 2.1

#ad
ASUS #ad - Blazing data transmission speeds: two m. 2 slots, including the latest PCIe 4. 0, provide maximum storage flexibility and the fastest data speeds available via the 3rd Gen AMD Ryzen platform. Optimized thermal solution: customizable fanless VRM and chipset heatsinks with ASUS Stack Cool 3+ design keep your system running reliably.

High-performance gaming networking: onboard WiFi 6 802. 11ax and 2. 5 gb ethernet for exceptionally fast and smooth online gaming experiences. Faster memory: 4 memory slots support dual channel DDR4 memory up to 128 GB, with ASUS OptiMem enabling higher memory frequencies and lower latencies.

Visit asus site search by motherboard model name, drivers and Tools, click on “Support” tab, then BIOS & Firmware to download the latest BIOS. Cutting edge gaming motherboard: with amd am4 socket, it is a perfect pairing for Zen 3 Ryzen 5000 & 3rd Gen AMD Ryzen CPUs. Please ensure your bios is up to date if installing a compatible ryzen 5000 series CPU.
BrandASUS #ad
ManufacturerAsus #ad
Height2.7 Inches
Length13.3 Inches
Weight2.38 Pounds
Width10.7 Inches
Part NumberROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)
ModelROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)
Warranty3 years